Turkije mersin cleopatra

Mersin, het centrum van het departement Icel, ligt in het oostelijk deel van het Mediterraan Gebied.
Marcus Antonius schonk de schitterende kusten van Cilicië (van Alanya tot de grens met Syrië) aan Cleopatra als huwelijksgeschenk.
De andere bekende figuur wiens naam voor eeuwig verbonden blijft aan deze historische plaats, is die van apostel Paulus die in Tarsus werd geboren. Laat u niet misleiden door het moderne aspect van Mersin, de stad is al heel oud

Neolithic, steentijdperk, de mens van nomaden naar nederzettingen,  samenleving, irrigatie uitvinding, houden van dieren en het ontstaan van handel..

Drie kilometer ten westen van Mersin werden tijdens opgravingen op de tumulus (grafheuvel)
van Yümüktepe, verschillende opeenvolgende nederzettingen uit het Neolithicum tijd blootgelegd.
Bekijk  Neolithic Deel1&2.

 

Tegenwoordig is de streek bekend om zijn vruchtbare bodem, zijn rijke oogst en zijn gastvrije inwoners.
Mersin met meer dan 750.000 inwoners, kent een enorme ontwikkeling dankzij haar status als één van de belangrijkste belastingvrije havens aan de Turkse Middellandse Zee.
Op vaste tijdstippen vertrekken ferry’s naar Famagusta in de Turkse Republiek van Noord- Cyprus.
In de restaurants bij de vismarkt kunt u proeven van al het lekkers dat de zee u te bieden heeft.
Ondanks een overvloed aan cultuur, ontbreekt het in Mersin zeker niet aan een flinke dosis moderniteit.

Een mooi voorbeeld hiervan is het Forum. Een groot en zeer modern winkelcentrum dat in 2007 in het centrum van Mersin gebouwd is.
Naast de gebruikelijke Zara en H&M is er volop keuze uit boetieks wat niets onder doet aan de winkels in de Nederlandse P.C. Hoofdstraat.

Turkije heeft u veel te bieden. We noemden al enkele activiteiten.

Maar wat dacht u van wintersport of van wat men tegenwoordig noemt, religieus toerisme?

Wintersport

Vanwege de vele hooggelegen bergen is Turkije een belangrijke wintersport bestemming en skiën in Turkije wordt daarom ook steeds populairder. De wintersportcentra Saklikent en Kayseri liggen respectievelijk op 430 en 400 km vanaf Marpessa’s.
Marpessa’s zijn unieke vakantie parken met zijn ligging en technische onderbouw. Men kan natuurwandelingen doen en zonnebaden op de gouden stranden en ontspannen in de koele Middellandse Zee. De naast Marpessa’s  gelegen GOKSU delta een beschermd natuurgebied, waar careta’s schildpadden zeehonden en zeer veel Vogelsoorten,libellen, dagvlinders, zoogdieren, reptielenamfibieën leven.
Naast dit kunt u genieten van vers fruit en groente door de gezonde natuurlijke industrie.

Voor elk wat wils. De directe omgeving van Marpessa’s is begroeid met uitheemse plantensoorten, wat een mooie aanvulling is voor mensen die geïnteresseerd zijn in botanische bezienswaardigheden.    (klik hier)
De ontmoetingsplaats van de geschiedenis, natuur, zee en de zon:  Internationale erkenning van de blauwe vlag.

Goksu Delta vogelparadijs.