Beste Top 5 van Turkije in eigen Categorie   no comments

Posted at 11:39 am in natuurbescherming

Marpessa vip prijsWij zijn erg trots dat we geselecteerd zijn voor de top 5 van Turkije voor de beste projecten in eigen categorie

Om dit gevoel te kunnen beleven hebben we jarenlang zorgvuldig gewerkt en milieu bewust,natuur beschermd, duurzaam met het oog op een droom die werkelijkheid wordt onze strategie op kwaliteit en exclusiviteit gericht. Een Regio die een blauwe vlag heeft ontvangen en op deze prachtige plek waar we Marpessalife 2011-2012, Marpessaboutique 2012-2013 en Marpessavip 2013-2014 hebben gebouwd. Waar nu heel veel gezinnen genieten van het leven, levensgenot is niet in prijs bepaalbaar, gezondheid onbetaalbaar

Wij danken iedereen die voor marpessa projecten hebben gekozen, dankzij uw bevindingen zijn we zover gekomen en hierbij wil ik natuurlijk ook iedereen bedanken die samen met ons hebben gewerkt om dit alles te kunnen realiseren.

Goksan ins en de hele organisatie geweldig werk

Dank jullie wel

Wij  heten u hartelijk welkom om  zelf een kijkje te nemen bij onze projecten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marpessavip’s klaar.   no comments

Posted at 12:27 am in natuurbescherming

 20140301_104735    20140301_104626

S&P positief over Turkije   no comments

Posted at 1:10 pm in natuurbescherming
 

De Turkse economie komt steeds beter in balans, terwijl de Turkse overheid haar financiële positie goed onder controle heeft.

Dat concludeert kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) in een woensdag gepubliceerd rapport. S&P verhoogt daarin de rating voor de kredietwaardigheid van Turkije met één stap naar BB+. Die stap weerspiegelt volgens S&P de sterke exportprestaties van Turkije, waardoor het handelstekort van het land flink is gedaald. De economische groei viel vorig jaar wel terug, maar ligt nu op een meer duurzaam niveau dan voorheen, aldus de kredietbeoordelaar.

Door: AFN

Turkije: de Turkse economie

De Turkse economie is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Turkije is in staat geweest om het laatste decennia een groot deel van haar staatsschuld af te lossen. Veel beleggers zijn geïnteresseerd in het kopen van Turkse staatsobligaties. Er wordt een relatief goede rente over uitgekeerd. Ook zijn er veel Turkse Nederlanders die geld lenen en sparen bij Turkse banken. Sommige van die banken zijn ook in Nederland actief.

De Turkse economie

De Turkse economieën is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. De bank Goldman Sachs schatte in dat de Turkije rond 2050 de negende economie ter wereld is. Begin 2011 was zij de vijftiende economie ter wereld. Het afgelopen decennia groeide de economie van Turkije op momenten even hard als de economie van China. Er zijn verschillende redenen waarom de economie zo snel groeit. De belangrijkste reden is dat er voor eerst in jaren sprake is van een stabiele regering die langer dan een jaar blijft zitten. Dat komt het zakenleven ten goede. Ook heeft Turkije geprofiteerd van de Irakoorlog. De Verenigde Staten hadden Turkije nodig en investeerden veel geld in het land. Het land vervult ook een brugfunctie tussen Azië en Europa

Lenen en sparen in Turkije

Turkije heeft ook een eigen munt, de Nieuwe Turkse Lira. Het land heeft de afgelopen jaren een groot deel van haar staatsschuld kunnen aflossen. Veel buitenlandse investeerders zijn er in geïnteresseerd om Turkse staatsobligaties te kopen. Ook zijn er veel Turkse Nederlanders die geld lenen in Turkije of sparen door geld op een spaarrekening te zetten bij een Turkse bank. Ook zijn er verschillende Turkse banken actief in Nederland.

Koop een huis & vraag een verblijfs-vergunning aan voor een jaar!

De Turkse overheid heeft besloten dat het mogelijk is een verblijfsvergunning van één jaar aan te vragen, als een buitenlander een woning koopt in Turkije.

Op donderdag 11 april 2013 is dit in de Turkse Staatscourant gepubliceerd.

Wat is het doel van de overheid?

Stimuleren van de verkoop van woningen aan buitenlanders

Buitenlanders kunnen langer in Turkije verblijven op basis van een verblijfsvergunning (1 jaar in plaats van het toeristenvisum van 90 dagen) Stimuleren van de vraag naar woningen in Turkije Er wordt op basis hiervan 10 miljard dollar aan verkopen per jaar verwacht

Turkije mersin cleopatra   no comments

Posted at 1:30 pm in natuurbescherming

Mersin, het centrum van het departement Icel, ligt in het oostelijk deel van het Mediterraan Gebied.
Marcus Antonius schonk de schitterende kusten van Cilicië (van Alanya tot de grens met Syrië) aan Cleopatra als huwelijksgeschenk.
De andere bekende figuur wiens naam voor eeuwig verbonden blijft aan deze historische plaats, is die van apostel Paulus die in Tarsus werd geboren. Laat u niet misleiden door het moderne aspect van Mersin, de stad is al heel oud

Neolithic, steentijdperk, de mens van nomaden naar nederzettingen,  samenleving, irrigatie uitvinding, houden van dieren en het ontstaan van handel..

Drie kilometer ten westen van Mersin werden tijdens opgravingen op de tumulus (grafheuvel)
van Yümüktepe, verschillende opeenvolgende nederzettingen uit het Neolithicum tijd blootgelegd.
Bekijk  Neolithic Deel1&2.

 

Tegenwoordig is de streek bekend om zijn vruchtbare bodem, zijn rijke oogst en zijn gastvrije inwoners.
Mersin met meer dan 750.000 inwoners, kent een enorme ontwikkeling dankzij haar status als één van de belangrijkste belastingvrije havens aan de Turkse Middellandse Zee.
Op vaste tijdstippen vertrekken ferry’s naar Famagusta in de Turkse Republiek van Noord- Cyprus.
In de restaurants bij de vismarkt kunt u proeven van al het lekkers dat de zee u te bieden heeft.
Ondanks een overvloed aan cultuur, ontbreekt het in Mersin zeker niet aan een flinke dosis moderniteit.

Een mooi voorbeeld hiervan is het Forum. Een groot en zeer modern winkelcentrum dat in 2007 in het centrum van Mersin gebouwd is.
Naast de gebruikelijke Zara en H&M is er volop keuze uit boetieks wat niets onder doet aan de winkels in de Nederlandse P.C. Hoofdstraat.

Turkije heeft u veel te bieden. We noemden al enkele activiteiten.

Maar wat dacht u van wintersport of van wat men tegenwoordig noemt, religieus toerisme?

Wintersport

Vanwege de vele hooggelegen bergen is Turkije een belangrijke wintersport bestemming en skiën in Turkije wordt daarom ook steeds populairder. De wintersportcentra Saklikent en Kayseri liggen respectievelijk op 430 en 400 km vanaf Marpessa’s.
Marpessa’s zijn unieke vakantie parken met zijn ligging en technische onderbouw. Men kan natuurwandelingen doen en zonnebaden op de gouden stranden en ontspannen in de koele Middellandse Zee. De naast Marpessa’s  gelegen GOKSU delta een beschermd natuurgebied, waar careta’s schildpadden zeehonden en zeer veel Vogelsoorten,libellen, dagvlinders, zoogdieren, reptielenamfibieën leven.
Naast dit kunt u genieten van vers fruit en groente door de gezonde natuurlijke industrie.

Voor elk wat wils. De directe omgeving van Marpessa’s is begroeid met uitheemse plantensoorten, wat een mooie aanvulling is voor mensen die geïnteresseerd zijn in botanische bezienswaardigheden.    (klik hier)
De ontmoetingsplaats van de geschiedenis, natuur, zee en de zon:  Internationale erkenning van de blauwe vlag.

Goksu Delta vogelparadijs.

Aardbevingskaart Turkije   no comments

Posted at 4:59 pm in natuurbescherming

Zorgvuldig uitgekozen regio streek vergelijkbaar, met aardbevingen in nederland.

aardbevingskaart