Turkije

Turkije is een ideale en zonovergoten vakantiebestemming. Of u nu een liefhebber bent van mooie stranden of minder toeristische bestemmingen. Het is een land met een enorme variatie in cultuur, natuur en landschap. Behalve de witte stranden biedt het prachtige dorpen en steden, een ongerept achterland en gebieden waar u nog steeds in aanraking komt met het authentieke Turkije. Uw verblijf in Turkije krijgt een extra dimensie door het overheerlijke eten en de enorme gastvrijheid van de Turkse bevolking.   

Bent u geïnteresseerd in kunst, geschiedenis, archeologie of natuur, gaat u graag slenteren over markten of houdt u van duiken, Turkije biedt u eindeloze mogelijkheden het hele jaar door. Elk gebied heeft zijn eigen specifieke kenmerken, geschiedenis, landschap en ja zelfs een eigen keuken.  En omdat het land de bezoekers zoveel te bieden heeft, zult u straks ongetwijfeld beamen dat één reis niet genoeg is.  Omringd door vier prachtige zeeën, heeft Turkije 8000 km zonnige zandstranden. Er is ook een rijk geschakeerde flora en fauna waarvan men kan genieten in de vele Nationale Parken die er overal in het land zijn.  

Turkije, waar meer dan 20 verschillende beschavingen hun oorsprong hadden, heeft een erfenis van meer dan 10.000 jaar oud. Met zijn grote rijkdom aan tempels, oude theaters, kerken, moskeeën, graftombes, paleizen en forten maakt deze rijke geschiedenis ook deel uit van uw geschiedenis.  

Natuurlijk zijn er ook vele fascinerende musea die met hun enorme collecties het verleden tot leven brengen. In het mediterrane gebied klieft het met dennenbomen begroeide Taurus gebergte zich diep in de schitterende zee en vormt zo een grillige kustlijn met puntige rotspartijen en geïsoleerde inhammen.

De regio van Marpessalife heeft de langste periode warm mediterane klimaat van de hele Middellandse Zee, het weer in Marpessalife is in november 28 graden Celcius en van december tot begin maart 10 tot 15 graden Celcius. Een uitstekende stek dus voor zonnebaden, zwemmen en allerhande sporten zoals windsurfen, waterskiën, zeilen, bergbeklimmen en speleologie. U kunt er belangrijke historische plaatsen bezoeken in een decor van dennenwouden, olijf- en citrusgarden, palm, avocado- en bananenbomen.   

Voeg daarbij de gastvrijheid van de inwoners en uw verblijf in Turkije kan niet meer stuk.